Izrādās, tas ir tik vienkārši un pašsaprotami. Saprātīgs pārdevēju lēmums.
Vārīta heka gaļa tiek uzskatīta par veselīgāko. Tajā pašā laikā heku var arī cept. Bērniem kā pirmo zivju maltīti dzīvē bieži vien dod vārītu zivi. Tā ir sulīga un garšīga.
Pavāri novērtē šo zivi, jo tai ir maiga gaļa un maz asaku. Salīdzinot ar mencu, heku ir vieglāk pagatavot, to ir vieglāk sagriezt, tas retāk sadalās, sautējot un cepot.
Mana mamma mēdza gatavot heka kotletes. Viņa joprojām tās gatavo savam mazdēlam. Tās ir ļoti garšīgas.
Veikalā saldētu heku bieži vien pārdod līdzīgos iepakojumos, un tas atrodas saldētavā.
No kurienes nāk heks?
Aptuveni 80 % mūsu tirgū pieejamo zivju ir importēts produkts. Makreles, siļķes un moivas tiek importētas no Norvēģijas, heks – no Amerikas un Spānijas.
Kāpēc heku pārdod bez galvas?
Lieta tāda, ka heka galva parasti veido trešdaļu no zivs garuma un līdz ar to arī ievērojamu daļu no tās svara. Zivju ražotājiem būtu nerentabli transportēt preces, kas apgrūtinātas ar lielu galvu.
Tāpēc hekiem uz zvejas kuģiem tiek atdalītas galvas.
Un, godīgi sakot, heka galva izskatās kā briesmoņa galva. Kad paskatās tai acīs, jūs zaudējat apetīti.
Kā jums patīk šis skaistulis? Vai jūs pirktu veikalā heku ar galvu?